Varuh za pravice plačnikov davkov v Republiki Sloveniji ZDSS

Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije je pripravlja spletno stran www.davki.com, ki je namenjena strankam – plačnikom davkov v Republiki Slovenji.

ZDSS ima v Statutu ZDSS določeno, da mora ZDSS varovati pravice plačnikov davkov tudi na način, da oblikuje interno delovno telo VARUH ZA PRAVICE PLAČNIKOV DAVKOV ZDSS, ki nudi pomoč članom ZDSS.

ZDSS bo v letu 2021 pričela z delom internega organa VARUH ZA PRAVICE PLAČNIKOV DAVKOV ZDSS, ki je namenjen pomoč svetovalcem na področju varovanja pravic za končne uporabnike – plačnike davkov pri nas.

ZDSS bo pri svojem delu uporabljala KODEKS ZA PRAVICE PLAČNIKOV DAVKOV, ki ga je ZDSS sprejela kot “usmerjevalnik” za delo svetovalcev ZDSS.

NAMEN: Pomoč podjetjem in posameznikom plačati samo toliko davkov, kot to določa zakon.

Pravice plačnikov davkov so najpogosteje kršene v postopkih davčnega nadzora, ki predstavlja enega izmed najinvazivnejših upravnih postopkov z vidika posega v pravice strank v postopkih. 

Davčni svetovalec mora varovati koristi svojih strank, tudi ali predvsem na način, da stranko informira o vseh pravicah, ki mu jih zagotavlja zakon. Strankam svetujemo, da pred pomembnim poslovnim dogodkom, pridobi tudi t.i. drugo davčno mnenje, kar omogoča preveritev ustreznosti svetovanja s strani davčnega svetovalca. 

Svetujemo, da si zagotovite davčnega svetovalca/o ZDSS, ki ima sklenjeno zavarovanje za morebitne napake pri davčnih nasvetih.

KAKO DO NAS?

Pošljite predlog za sestanek   

ALI

PIŠITE na: info@davki.org

Dodaj odgovor